Samuelsen: Vi er klar til magten

Med fem år på bagen er Liberal Alliance ved at være modent til magt, indflydelse og ansvar. Sådan lyder det budskab, partileder Anders Samuelsen lørdag vil aflevere, når han samles med sine partifæller til landsmøde i København.

Egentlige valgløfter fra Liberal Alliance skal vælgerne imidlertid ikke regne med.

- Vi arbejder ikke med ultimative krav. Så snart man gør det, falder ens muligheder for indflydelse, fastslår Anders Samuelsen.

Det skal dog ikke forlede den borgerlige bloks statsministerkandidat, Lars Løkke Rasmussen (V), til at tro, at han kan tage Liberal Alliances opbakning for givet, fastslår Anders Samuelsen.

Og han er ikke i tvivl om, hvilken valuta betalingen for Liberal Alliances opbakning skal falde i.

- Mere vækst, lavere skat, mere frihed og en mindre offentlig sektor. Det er dér, vi skal betales.

Meningsmålingerne tyder på, at der bliver borgerligt flertal efter næste valg. Liberal Alliance står dog kun til omkring fem procent af stemmerne, mens Dansk Folkeparti ligger til mere end 17 procent.

Anders Samuelsen er dog optimistisk omkring mulighederne for at få et bedre valg end det. Partiet har interne målinger, der viser, at 12 procent af vælgerne har Liberal Alliance som deres andet partivalg.

Det vil altså sige, at 17-18 procent af vælgerne kunne finde på at stemme LA, pointerer han.

- Vores succeskriterie er at gå frem og få stabiliseret vores grundlag. Vi håber på syv til otte procent, og det tror jeg også, man vil anerkende som en vild præstation, siger Anders Samuelsen.

Ved valget i 2011 fik partiet fem procent af stemmerne, hvilket sikrede ni pladser i Folketinget.

Det er især den økonomiske politik, der deler den borgerlige blok. Liberal Alliance ønsker, at den offentlige sektor skal skrumpe, mens Venstre og De Konservative går efter nulvækst og Dansk Folkeparti vil lade de offentlige udgifter stige 0,8 procent om året.

Men Anders Samuelsen er ikke i tvivl om, at Lars Løkke Rasmussen vil formå at gøre alle tilfredse.

- Hvis han får krabbet sig ind i det statsministerium, efter alt det han har været igennem, tror jeg ikke, han ønsker at spille med muligheden for at miste den post igen, siger Anders Samuelsen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip