Sanders barberer sin kampagnestab ned med hundredvis

Efter endnu en stribe nederlag ved de amerikanske primærvalg til sin rival Hillary Clinton, har Bernie Sanders nu rettet sit blik mod delstaten Californien.

Den demokratiske senator, der har taget kampen op for at blive partiets præsidentkandidat, har samtidig besluttet, at det er tid til at sige farvel til flere hundrede af sine medarbejdere på tværs af landet.

Det siger Sanders i et interview med avisen The New York Times onsdag.

- Vi vil gerne vinde så mange delegerede som muligt, så vi har ikke behov for medarbejdere længere i flere stater rundt om i landet, siger han og uddyber:

- Vi har ikke brug for medarbejdere lige nu i Connecticut. Det valg er overstået. Vi har heller ikke brug for dem i Maryland. Så det, vi gør, er at fordele vores ressourcer rundt til de 14 steder, der er tilbage, og det betyder, at vi vil skære ned i antallet af medarbejdere.

Ved tirsdagens primærvalg tabte Bernie Sanders i fire ud af fem delstater - heriblandt netop Connecticut og Maryland - og kunne dermed se hullet op til frontløber Hillary Clinton blive større.

Bernie Sanders ønsker over for The New York Times ikke at sætte et præcist tal på, hvor mange medarbejdere der må vinke farvel til kampagnearbejdet for den 74-årige senator fra Vermont.

- Der vil være tale om hundredvis af medarbejdere. Vi har haft en meget stor stab, som skulle håndtere 50 delstater i landet. 40 af staterne ligger nu bag os. Vi har haft fantastiske medarbejdere, fantastiske mennesker, siger Sanders til avisen.

I kapløbet om at blive Demokraternes præsidentkandidat har Bernie Sanders 1365 delegerede bag sig, mens den tidligere udenrigsminister og førstedame Hillary Clinton har 1662.

Dog har Clinton opbakning fra 520 af de såkaldte superdelegerede. Sanders kan kun mønstre støtte fra 39, viser opgørelser på The New York Times' netavis.

Det kræver 2383 delegerede at blive nomineret til Demokraternes præsidentkandidatur.

/ritzau/

 

Dagens Gossip