Sanders kom på hælene i tv-debat i latinostaten Florida

Mindre end 24 timer efter Bernie Sanders' overraskende sejr i delstaten Michigan, stødte Demokraternes præsidentkandidater sammen i en tv-debat på den spansksprogede kanal Univision i delstaten Florida natten til torsdag dansk tid.

Florida er en af de traditionelle svingstater, der kan afgøre det amerikanske præsidentvalg. Derfor er der fokus på, hvem der klarer sig bedst i staten, når der skal stemmes til Demokraternes primærvalg 15. marts.

Hillary Clinton er milevidt foran sin modstander i meningsmålingerne i Florida, der har en stor del af de typisk Clinton-venlige latino-vælgere.

Vermont-senatoren Bernie Sanders benyttede da også flere lejligheder til at nævne sin højst overraskende sejr i industristaten Michigan.

- Mange ser min sejr i Michigan som en af de største overraskelser i moderne politisk historie, sagde Bernie Sanders, der inden afstemningerne i Michigan natten til onsdag halsede efter Clinton i meningsmålingerne, men altså vandt alligevel.

Senatoren kom dog i modvind, da ordstyrer Jorge Ramos viste et videoklip af Sanders fra 1985, hvor han taler positivt om de cubanske revolutionsfædre Fidel Castro og Raul Castro.

Florida er hjemsted for mere end en million cubanere, hvoraf størstedelen er eksilcubanere, der ikke nærer meget respekt for Castro-brødrene.

Sanders blev derfor mødt med buhråb, men senatoren forsvarede sig.

- Cuba er et udemokratisk land. Men jeg ville tage fejl, hvis jeg sagde, at Cuba ikke har været haft store fremskridt i sit sundhedsvæsen og uddannelsessektor, sagde Sanders.

Immigration er et stort emne i Florida, og det var også et af de emner, der fyldte mest i debatten.

Kandidaterne blev blandt andet spurgt, om de vil fortsætte Obama-regeringens praksis med at deportere illegale indvandrerbørn.

- Jeg kan love, jeg ikke vil hjemsende børn, sagde Clinton til klapsalver.

Bernie Sanders fulgte trop:

- Og jeg kan også love, at jeg slet ikke vil hjemsende ikke-kriminelle, illegale immigranter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip