Sanders langer ud efter sit eget partis nomineringsproces

25/04/2016 08:19

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Demokraten Bernie Sanders er efter sidste uges nederlag i New York på en svær mission for at blive nomineret til sit partis præsidentkandidat til valget i november.

Søndag siger senatoren fra Vermont, at han er utilfreds med den måde, nomineringsprocessen er forløbet. Det sker i programmet "Mød Pressen" (Meet the Press red.) på NBC, skriver det politiske medie Politico.com.

Adspurgt hvorvidt han synes, at demokraternes proces har været fair mod ham, svarer Sanders:

- Nej. Det er meget tydeligt, at vi er oppe imod etablissementet, siger den 74-årige demokrat.

Han peger blandt andet på, at tre af de første fire demokratiske tv-debatter fandt sted i weekenden.

- De er tydeligvis lagt på tidspunkter, hvor der vil være et minimalt antal seere - og så videre og så videre, siger Bernie Sanders uden at komme nærmere ind på, hvorfor Demokraterne skulle have interesse i at have lave seertal.

- Men sådan er det. Vi vidste som sagt, at vi var oppe imod partitoppen. Og se hvor vi står nu. Jeg klager ikke, siger Sanders, der bedyrer, at han vil være i ræset helt til den sidste runde af primærvalg 7. juni.

Tidligere førstedame, udenrigsminister og senator Hillary Clinton fører ifølge Politico med 750 delegerede ned til Bernie Sanders inden de resterende primærvalg.

Hun kan tabe resten af staterne knebent og stadig blive nomineret til partiets præsidentkandidat.

Det kræver 2383 delegerede at blive Demokraternes kandidat. Clinton har 1941 delegerede, hvis man tæller de såkaldt superdelegerede med.

Superdelegerede er højtstående partimedlemmer, som kan stemme på den kandidat, de personligt foretrækker.

Fra Bernie Sanders' kampagne har det ofte lydt, at de agter at få de superdelegerede til at skifte side, så Sanders stadig har en mulighed for at vinde nomineringen. Det er dog indtil videre ikke sket.

/ritzau/