Sanders og Clinton skærpede tonen i ny tv-debat

Skrevet af admin

07/03/2016

Dagens topnyheder

Demokraternes præsidentkandidater, Bernie Sanders og Hillary Clinton, stødte hårdere sammen end normalt, da de debatterede i Flint, Michigan natten til mandag dansk tid.

Særligt på det økonomiske område er Sanders og Clinton forskellige, og det kom til udtryk.

De to havde blandt andet sammenstød omkring handelsaftaler, Wall Streets magt og bilindustriens hjælpepakker.

Sanders beskyldte Clinton for at stemme for handelsaftaler, der koster amerikanske job.

- Clinton støtter stort set alle handelsaftaler, der er udarbejdet af virksomheder, sagde Sanders ifølge Reuters under debatten.

Sanders skød også på Clintons holdningsændring i forhold til en meget omtalt Stillehavs-handelsaftale mellem 12 lande, der grænser op til Stillehavet - blandt andet USA, Australien, New Zealand, Japan og Mexico.

Clinton var først tilhænger af aftalen, men under primærvalgene har hun ændret holdning.

- Clinton har fået frelse på dette punkt, men det er for sent. Hillary Clinton har flere gange bevist, at hun støtter selv katastrofale handelsaftaler, sagde Bernie Sanders.

Hillary Clinton skød tilbage mod senator Sanders' modstand mod redningspakkerne til bilindustrien i 2009. Michigan er hjemsted for en stor del af USA's bilindustri.

- Hvis alle havde stemt, som han gjorde, er jeg sikker på, at bilindustrien ville være kollapset. Og de havde taget fire millioner job med sig i faldet, sagde Clinton, mens hun pegede på Bernie Sanders.

De to kombattanter afbrød gentagne gange hinanden under debatten.

- Undskyld mig, jeg taler, skældte Sanders.

- Hvis du skal tale, så fortæl hele sandheden, svarede Clinton tilbage.

Sanders gentog også sit mantra om, at Hillary Clinton er for tæt på magten på Wall Street, og Vermont-senatoren krævede også, at Clinton lægger en række taler frem, som hun har holdt for store børsnoterede virksomheder.

Det nægtede Clinton imidlertid.

Debatten fandt sted i kølvandet på Bernie Sanders' sejr søndag i staten Maine, hvor der blev holdt primærvalg.

/ritzau/