Sanders tager sejr i hjemstaten Vermont

Den demokratiske præsidentkandidat Bernie Sanders har som ventet sikret sig et flertal af stemmerne i delstaten Vermont, hvor han også er senator.

Det forudsiger en række amerikanske medier, herunder NBC News og CNN, efter at valgstederne er lukket, men få af stemmerne er blevet talt op.

74-årige Sanders har i meningsmålinger frem til den såkaldte Super Tuesday været spået en stor sejr i sin hjemstat, og udfaldet kommer derfor ikke som nogen overraskelse.

- Vi ønsker at vinde i alle dele af landet. Men det betyder så meget for mig, at de folk, der kender mig bedst, har stemt så klart for at få os i Det Hvide Hus. Mange tak, siger Bernie Sanders i en tale holdt i Essex Junction i Vermont ifølge The Guardian.

- Det ser også ud til, at vi har vundet med en ret stor margin. Det betyder en masse delegerede til vores kampagne, hvilket er meget vigtigt. Jeg tror, vi kommer til at gøre det ret godt i aften, lyder det fra Sanders, der også slår fast, at han har tænkt sig at blive i præsidentkapløbet helt frem til sommerens partikonvent.

Sanders ser til gengæld ud til at have tabt primærvalgene i delstaterne Virginia og Georgia. Her har Clinton ifølge amerikanske tv-stationer fået et markant flertal af stemmerne. Begge steder er der flere delegerede på spil end i Vermont.

De tre delstater er de første til at indrapportere resultater på Super Tuesday, hvor der stemmes ved primærvalg og såkaldte caucuses - vælgermøder - i 12 delstater og et enkelt oversøisk territorium.

I forvejen har Hillary Clinton en føring fra de fire stater, hvor valgbusserne har været forbi inden 1. marts. Den tidligere udenrigsminister og førstedame har vundet i Iowa, Nevada og South Carolina, mens Sanders sejrede i New Hampshire.

/ritzau/

 

Dagens Gossip