Sandheden om at plukke øjenbryn: Så slemt er det

De fleste kvinder går op i deres øjenbryn og overlader intet til tilfældighederne. Men det er ikke helt ligegyldigt, hvordan du griber plukningsprojektet an.

Inden du griber pincetten og river det ene hår ud efter det andet i rask tempo, skal du vide et par ting. På den måde slipper du forhåbentlig for de værste ulemper ifølge husmodersitet Goodhousekeeping.com, som advarer mod tre faldgrupper.

Læs også: Fem skønhedsproblemer folk med briller har - og hvordan du overvinder dem

- Du kan få ar. Hvis du går lidt for aktivt til værks, kan du skade hårrødderne, og det kan føre til ar, og at hårene ikke vokser ud igen. Du kan med fordel smøre vaseline på øjenbrynene og være forsigtig, inden du går i krig med plukningen.

- Du kan få infektioner og indgroede hår. Når du plukker dine øjenbryn, kan du forvente mindre irritationer, rødme, hævelse, indgroede hår og infektioner. Derfor lyder det gode råd, at du bruger en steril pincet, du kan fx vaske den med varmt vand og sæbe eller rense den med sprit. Og sørg for at plukke i hårenes retning.

Læs ogsåKommende mor i chok: Troede hun var højgravid, men sandheden var hjerteknusende

- Du kan få misfarvet hud. Ved at plukke øjenbrynene risikerer du at få huden til at bluse op, og det kan i sidste ende efterlade dig med en lidt lysere eller mørkere hud ved øjenbrynene. Det anbefales, at man bruger en solcreme med høj faktor, for at få misfarvningen til at gå væk.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip