Sangerinde: Min musikvideo er ikke racistisk

Skrevet af admin

14/11/2013

Mest læste i dag

Det, der skulle være en parodi på musikbranchen anno 2013, er i stedet blevet en racismeanklaget musikvideo.

Sangerinden Lily Allen udgav tirsdag musikvideoen til sin nyeste single, "Hard Out Here", og her er det de numserystende, afroamerikanske kvinder, der ses som et symbol på racisme.

Men den åbenmundede sangerinde vil ikke finde sig i anklagerne, og hun har derfor skrevet et åbent brev med titlen; Privilegium, overlegenhed og misforståelse.

I brevet står følgende:

1. Hvis nogen tror, at jeg bad om en specifik etnicitet til den her video, så tager de fejl.

2. Hvis nogen tror, at jeg sendte dansere hjem på grund af deres hudfarve, så tager de fejl.

3. Pointen er tydelig. Selvom jeg ikke prøver at nedgøre nogen, så vil jeg gerne fremprovokere en tanke og en diskussion. Videoen er ment som en satirisk video, som kigger på objektivisering af kvinder i moderne popkultur. Det har intet med racisme at gøre.

4. Hvis jeg kunne danse, som de kvinder kan, så ville det være min numse, du kunne se. Jeg øvede mig faktisk på at twerke i to uger, men det var ret mislykket. Hvis jeg havde været mere modig, så havde jeg også været i en bikini, men det er jeg ikke. Samtidig lider jeg af kronisk appelsinhud, hvilket ingen vil se. Selvom jeg er tildækket, så prøver jeg ikke, at separere mig fra disse kvinder. Det handler udelukkende om mine egne usikkerheder, og at jeg ville være tilpas, da vi lavede videoen.

5. Jeg vil ikke undskylde, fordi så antyder jeg, at jeg har gjort noget galt. Men jeg lover jer, at jeg ikke føler mig hævet over nogen, udover pædofile, voldtægtsmænd, mordere osv., og jeg ville ikke kun blive overrasket men også ked af det, hvis nogen, der havde arbejdet på videoen, gik derfra med følelsen af, at de var blevet udnyttet eller var gået på kompromis med dem selv.

6. Du kan bare spørge pigerne.  

"Hard Out Here" er Lily Allens første single siden 2009.

 Se videoen her: http://www.youtube.com/watch?v=E0CazRHB0so

Newspaq