Sarahs stærke video viser, hvor skræmmende livet med narkolepsi kan være

Det kan være lidt af en opgave at forklare andre, hvordan det er leve med den sjældne sygdom narkolepsi, hvor man pludselig får en uimodståelig trang til at sove. Og det kan ske på de mest upassende tidspunkter - midt i en samtale, på gaden eller på arbejdet.

Derfor har den unge kvinde, Sarah Elizabeth, offentliggjort en video på YouTube, for at vise omverdenen, hvad det vil sige at have en kronisk neurologisk sygdom som narkolepsi.

Læs også: Forældres mareridt: Datter stopper med at trække vejret 20 gange hver nat

- Jeg har en tilstand kaldet narkolepsi med katapleksi (pludselig muskelsvaghed), fortæller Sarah Elizabeth i videoen på YouTube og tilføjer:

- Mange mennesker har spurgt mig, hvad der sker i denne tilstand, eller de har spøgefuldt sagt, at de gerne vil se mig falde om eller falde i søvn, fordi de tror, at det er sjovt at se på. Det er meget svært at forklare præcist til en person, der aldrig har været i nærheden af en med narkolepsi, men det er ikke sjovt.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med  

Videoen er optaget en dag, hvor den unge kvinde filmede en instruktionsvideo til en japansk dans. Men det gik ikke helt som planlagt. For Sarah Elizabeth måtte kæmpe mod sin narkolepsi.

Over en halv million har set videoen, som har høstet knap 3400 likes.

Se videoen her:

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip