Sareen om voldelige piger: Kommunen har et stort ansvar

28/07/2014 17:18

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Når to 14-årige kriminelle unge uhindret kan stikke af fra en døgninstitution og begå ny vold, er det ikke loven, den er gal med, men forvaltningen af den.

Nogenlunde sådan lyder svaret fra socialminister Manu Sareen (R), efter at den tidligere folketingspolitiker Naser Khaders datter blev overfaldet i sidste uge.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at overgreb som det her finder sted. Derfor er det helt afgørende, at kommunen tager ansvar for, at anbragte børn og unge ikke begår kriminalitet, siger Manu Sareen i et skriftlig kommentar til Ritzau.

De to piger, der stod bag overfaldet, var anbragt på en af Københavns Kommunes døgninstitutioner, hvor man ikke må tilbageholde beboerne, hvis de prøver at stikke af.

Derfor er pædagogerne magtesløse i forhold til at forhindre disse piger i at fortsætte med at begå vold. Men måske burde pigerne slet ikke være på sådan en åben institution, påpeger Sareen.

- Kommunen skal løbende følge op på, at de unge er anbragt på en institution, som kan håndtere deres problemstillinger.

- Kommunen skal også løbende vurdere, om der kan være behov for anbringelse på en anden institution, herunder på en sikret døgninstitution, eller på en delvist lukket afdeling, hvor døre eller vinduer kan aflåses konstant eller i perioder, lyder det fra Manu Sareen.

Han forventer, at Københavns Kommune reagerer omgående på den aktuelle sag og sætter ind med det samme.

/ritzau/