SAS åbner ny Boston-rute efter pres fra kunder i jakkesæt

Det skandinaviske luftfartsselskab SAS åbner en ny daglig rute fra København til Boston. Det sker på baggrund af stor efterspørgsel fra det danske erhvervsliv, fortæller SAS' koncerndirektør, Lars Sandahl, på et pressemøde torsdag, skriver Ritzau Finans.

- Boston har været på vores topliste i længe, og den er kolossalt efterspurgt af især vores forretningsrejsende, siger Lars Sandahl, som kalder Boston et knudepunkt for den finansielle verden.

SAS vil åbner den nye USA-rute fra marts næste år.

Ud over den nye rute over Atlanten præsenterer luftfartsselskabet også nye ruter til Reykjavik, Wien og Krakow. Disse vil ligeledes åbne i slutningen af marts, oplyser koncerndirektøren.

Erhvervslivet efterspørger også ruter til destinationer som Delhi i Indien og Dubai, men der er også andre og mere lavpraktiske hensyn at tage, lyder det.

- Vi kigger på to ting, når vi leder efter nye rutemuligheder. Hvor er der en kæmpestor efterspørgsel, og om vi kan servicere bedre end vores konkurrenter.

- Jeg ser os ikke flyve til Dubai lige foreløbigt. Men det betyder ikke, at vi ikke vil flyve til Delhi på et tidspunkt, siger Lars Sandahl.

Konkurrencen på ruten til Delhi er dog stor, og så er det desuden en dyr rute at operere, forklarer SAS -direktøren.

Samtidig barsler SAS' konkurrent Norwegian også med flere lange ruter fra København. Det siger selskabets koncernchef Bjørn Kjos i et interview med business.dk.

Hvis alt går efter Bjørn Kjos' plan, kan København inden for en overskuelig fremtid få direkte forbindelse til netop Delhi samt for eksempel São Paulo, Rio de Janeiro, Buenos Aires, Mumbai, Cape Town og Durban.

- Helt konkret sidder vi lige nu og forhandler om de to byer i Sydafrika og dem i Indien, så det bliver nok dem først. Brasilien og Argentina kommer bagefter. Men det hele afhænger af, hvor vi får flyverettighederne først, siger han til business.dk.

Konkurrentens melding får dog ikke SAS til at jagte nye ruter, understreger Lars Sandahl.

- Jeg kan se, at når Norwegian åbner en ny rute, så er det typisk med afgang en eller to gange om ugen. Det er ikke det, vores kunder forventer.

- De frekvente rejsende vil have et trafikprogram, hvor de kan komme hurtigt frem og tilbage, siger Lars Sandahl.

/ritzau/

 

Dagens Gossip