SAS ændrer cockpit-rutiner efter Germanwings-ulykke

SAS har fredag besluttet at indføre nye cockpit-regler, så der fremover altid skal være to personer i cockpittet på selskabets fly, oplyser presseansvarlig i SAS Sverige, Henrik Edström, til Ritzau.

Det sker, efter at de svenske luftfartsmyndigheder fredag er kommet med en anbefaling om, at flyselskaber til enhver tid har to besætningsmedlemmer i flyenes cockpits.

- SAS vil selvfølgelig følge anbefalingerne og straks indføre de nye regler, så der fremover altid er to besætningsmedlemmer i cockpittet på vores fly, siger Henrik Edström.

Hidtil har det været tilladt, at der kun var en person i cockpittet på selskabets fly, hvis den ene pilot eksempelvis var på toilettet.

SAS er blot et ud af en række flyselskaber, der har ændret cockpit-rutiner som en konsekvens af tirsdagens flyulykke i Sydfrankrig.

Her fløj andenpiloten på et fly fra Germanwings ind i en bjergvæg, mens flyets kaptajn var uden for cockpittet og ikke kunne komme ind.

Ifølge myndighederne styrtede andenpiloten flyet med vilje. Alle 150 personer, der var om bord på flyet, omkom.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip