SAS ændrer cockpit-rutiner efter Germanwings-ulykke

SAS har fredag besluttet at indføre nye cockpit-regler, så der fremover altid skal være to personer i cockpittet på selskabets fly, oplyser presseansvarlig i SAS Sverige, Henrik Edström, til Ritzau.

Det sker efter at de svenske luftfartsmyndigheder og den europæiske luftfartsmyndighed, Easa, kommer med en anbefaling om, at flyselskaber til enhver tid har to besætningsmedlemmer i flyenes cockpits.

- SAS vil selvfølgelig følge anbefalingerne og straks indføre de nye regler, så der fremover altid er to besætningsmedlemmer i cockpittet på vores fly, siger Henrik Edström.

Han forklarer, at de nye rutiner træder i kraft med øjeblikkelig virkning, hvis det er praktisk muligt. Hidtil har det været tilladt, at der kun var en person i cockpittet på SAS' fly, hvis den ene pilot eksempelvis var på toilettet.

SAS er blot et ud af en række flyselskaber, der har ændret cockpit-rutiner som en konsekvens af tirsdagens flyulykke i Sydfrankrig.

Her fløj andenpiloten på et fly fra Germanwings ind i en bjergvæg, mens flyets kaptajn var uden for cockpittet og ikke kunne komme ind.

Ifølge myndighederne styrtede andenpiloten flyet med vilje. Alle 150 personer, der var om bord på flyet, omkom.

Også den europæiske luftfartsmyndighed, Easa, reagerer på flyulykken i Frankrig ved nu at anbefale, at flyselskaber altid og under hele flyvningen har to besætningsmedlemmer i cockpittet.

Det oplyser sø- og luftfartsdirektør i Transportstyrelsen i Sverige, Ingrid Cherfils, til den svenske radioavis, Ekot.

Norwegian, EasyJet og Thomas Cook Airlines har tidligere meddelt, at de ændrer rutiner. Ligesom SAS har disse flyselskaber besluttet, at der fremover til enhver tid skal være to personer i cockpittet på flyene.

/ritzau/

.

Dagens Gossip