SAS aflyser flyafgang til Sharm el-Sheikh

Den britiske beslutning om at genoptage flyvninger fra Sharm el-Sheikh får ikke SAS til at ændre sin beslutning om at indstille en planlagt charterflyvning til området lørdag.

Det siger Trine Kromann-Mikkelsen, pressechef hos SAS i Danmark til Ritzau.

- Vi har ikke fået informationer, som her og nu giver os anledning til at ændre vores beslutning, siger hun og fortsætter:

- Vi kommer ikke til at flyve på lørdag. Der var tale om en charterflyvning, og vores kunde har fundet en anden løsning.

SAS har ifølge pressechefen sendt et brev til lufthavnen i Sharm el-Sheikh. Her stiller SAS nogle sikkerhedskrav, der skal opfyldes i den egyptiske lufthavn, før det skandinaviske flyselskab agter at genoptage flyvningen til destinationen.

Forventningen hos SAS er en hurtig afklaring.

- Vi har en anden flyvning lørdag den 14. november, og den har vi ikke aflyst, siger Trine Kromann-Mikkelsen.

Atlantis Rejser har som konsekvens af aflysningen fra SAS aftalt med Danish Air Transport, at det flyver 300 gæster til Sharm el-Sheikh og 350 gæster hjem fra stedet lørdag.

SAS har besluttet at aflyse den planlagte flyafgang som konsekvens af weekendens flystyrt over Sinai-halvøen i Egypten, hvor 224 personer mistede livet. Storbritannien og USA udelukker ikke, at en bombe om bord var årsag til styrtet.

- På baggrund af de seneste dages udvikling og analyse af tilgængelig information om sikkerhedsniveauet i Sharm el-Sheikhs lufthavn har SAS besluttet ikke at flyve til Sharm el-Sheik lørdag den 7. november, skriver SAS på sin hjemmeside.

SAS-flyet skulle også have bragt 35 danskere til den egyptiske feriedestination for Apollo Rejser. De 35 gæster må nu sande, at deres ferie er slut, før den er begyndt.

Apollo Rejser kan ikke med så kort varsel skaffe alternativ flytransport, lyder meldingen.

SAS beklager den gene, aflysningen indebærer.

Pressechefen for SAS har ikke meget mere at tilføje til aflysningen, men siger følgende til Ritzau:

- Vi har foretaget vores egen analyse og har løbende holdt øje med situationen. Vi har været i dialog med myndigheder og lufthavnen, og det er på den baggrund, at vi har truffet vores beslutning.

/ritzau/

 

Dagens Gossip