SAS er presset af hård konkurrence og nedjusterer

Hård konkurrence på det skandinaviske marked får nu SAS til at sætte forventningerne ned til bundlinjen i regnskabsåret 2013/2014.

SAS nedjusterer forventningerne, fordi selskabet er presset af konkurrencen på markedet, og regnskabstallene for andet kvartal vil skuffe i forhold til markedets forventninger, lyder det fra SAS' administrerende direktør Rickard Gustafson.

- Den forstærkede konkurrence om kunderne betyder, at SAS nu tager en endnu mere aggressiv tilgang til markedet.

- Vi har forbedret vores tilbud til hyppigt rejsende, intensiveret vores markedsaktiviteter og kan som resultat af det nu notere en stigning i antallet af passagerer samt en øget kabinefaktor, siger Rickard Gustafson i en meddelelse.

- Samtidig betyder usikkerheden omkring kapacitetsudviklingen i markedet, at omsætningen fra det øgede forretningsomfang er sværere at estimere, tilføjer han.

Tidligere ventede det skandinaviske luftfartsselskab et positivt årsresultat før skat, uden at medregne en engangspost på en milliard svenske kroner - svarende til 824 millioner danske kroner - fra en omlægning af ansattes pensionsordninger.

Men nu venter SAS at levere et overskud før skat inklusive engangsposten fra pensionsordningerne.

Det betyder dog ikke, at det nødvendigvis er en nedjustering på en milliard svenske kroner, vurderer Jacob Pedersen, SAS-analytiker i Sydbank.

- SAS har sænket minimumkravet til sig selv med en milliard. Men man kan sige, at det er elastik i metermål, at man som minimum vil levere et overskud.

- Så det er ikke nødvendigvis ensbetydende med, at man vil tjene en milliard mindre, men man har sænket mindstekravet til sig selv, siger Jacob Pedersen, SAS-analytiker i Sydbank, til Ritzau Finans.

Nedjusteringen kommer samtidig med, at selskabet kan offentliggøre fremgang i antallet af passagerer.

SAS transporterede 2,4 millioner passagerer i april, hvilket er 9,2 procent flere end i samme måned sidste år. I marts var det tilsvarende tal 2,2 millioner passagerer efter en stigning på 7,1 procent.

SAS vil komme nærmere ind på detaljer om nedjusteringen i det næste regnskab, der fremlægges 18. juni, lyder det fra selskabet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip