SAS-forhandlinger i den afgørende fase

Foran SAS-Huset i Københavns Lufthavn er der sidst på eftermiddagen søndag samlet mange skandinaviske pressefolk, der alle venter på nyt fra forhandlingerne, oplyser branchesitet check-in.dk

Omkring kl. 15.30 kunne den danske pressechef i SAS, Trine Kromann-Mikkelsen, orientere de tilstedeværende pressefolk om, at bestyrelsesformand Frits Schur samt den svenske storaktionær Jacob Wallenberg som foreløbigt de eneste fra bestyrelsen er mødt op i det danske SAS-hovedkvarter.

 

Ved 16-tiden ankom en forhandlingsdelegation fra pilotgruppen til SAS-Huset anført af forhandlingsleder Jens Lippestad fra den norske pilotforening. Det kunne tyde på, at de kommende timer vil kunne danne rammen om en afgørende forhandling.

For at understrege situationens alvor har SAS allerede tidligere på dagen bedt selskabets flykaptajner om at sørge for, at det flyvende personale har en stor nok kontantbeholdning med på aftenens flyvninger samt at flyene er tanket til en dobbelttur i tilfælde af, at SAS ikke får mulighed for at fortsætte som flyselskab.

- Vi er nødt til at tage vores forholdsregler, siger Trine Kromann-Mikkelsen om baggrunden for den dramatiske beslutning, der ikke gør presset mod forhandlingsgrupperne mindre.

 

Dagens Gossip