SAS' frustrerede bagagefolk vil ikke genere feriegæster

Skrevet af admin

|

27/06/2014

Dagens topnyheder

Fem opsagte lokalaftaler var årsag til, at der torsdag aften i knap fire timer ikke blev lastet eller tømt bagage fra flere fly i Københavns Lufthavn.

Arbejdsnedlæggelsen blandt bagagefolkene i SAS Ground Handling var skyld i fire aflyste fly og forsinkelser. Efter et fagligt møde klokken 18.30 havde tillidsfolk forsøgt at få kollegerne til at genoptage arbejdet - i første gang uden held.

- Kollegernes besked til de tillidsvalgte var, at man følte, at ledelsens opsigelse af fem lokalaftaler i onsdags med et slag satte de tillidsvalgtes forhandlingsmuligheder bagud med 0-5, lyder det fra Ekspeditions Arbejdernes Klub, der organiserer medarbejderne i SAS Ground Handling.

Bagagefolkene valgte at genoptage arbejdet igen klokken 21.30.

- En aftale med firmaet om at udsætte opsigelsen af lokalaftalerne med en måned, som derved giver os mulighed for i ro og mag at forhandle noget fornuftigt hjem til begge parters fordel, samt et tilsagn om ansættelse af 30 nye kolleger, gjorde udslaget, lyder det på medarbejdernes hjemmeside, sghklubben.dk.

Bagagefolkene gør klart, at de ikke ønsker, at ferierende danskere bliver påvirket af forhandlingerne.

- Det er vigtigt at pointere, at kollegerne udtrykte frustrationer og utryghed omkring den nuværende situation, men det var lige så vigtigt for kollegerne at sende det budskab, at man udtrykte frustrationen netop i dag, så man undgik at genere alle danske feriegæster, som i den kommende weekend og næste mange weekender skal have deres ferie, hedder det.

Årsagen til, at SAS har valgt at opsige lokalaftalerne nu - før forhandlingerne er startet og lige op til sommerferien - er ifølge SAS' pressechef, Trine Kromann-Mikkelsen, en tvungen konsekvens af det meget skuffende kvartalsregnskab, som SAS har præsenteret i juni.

/ritzau/