SAS genoptager flyvningen til Tel Aviv

Det er igen muligt at flyve frem og tilbage mellem København og Tel Aviv i Israel med SAS.

Det skandinaviske flyselskab oplyser, at det har valgt at genoptage flyvningen til den israelske storby med første afgang torsdag aften klokken 22.50 fra Københavns Lufthavn i Kastrup.

Det norske flyselskab Norwegian fastholder derimod sit flyvestop til og fra Tel Aviv. Det betyder, at selskabets afgang fredag morgen klokken 06.05 fra Kastrup og afgangen 12.30 fra Tel Aviv begge er aflyst, skriver selskabet på sin hjemmeside.

Ligesom en række amerikanske og europæiske flyselskaber indstillede SAS og Norwegian deres afgange til Tel Aviv tirsdag og onsdag, efter at en raket affyret fra Gazastriben skulle have slået ned omkring halvanden kilometer fra Ben Gurion lufthavnen tirsdag morgen.

- Vi har et fly med plads til 198 personer, som ser rimeligt booket ud, og flyver til Tel Aviv i aften, siger pressechef Trine Kromann-Mikkelsen til Ritzau.

Det første SAS-fly fra Tel Aviv flyver fredag morgen omkring klokken 5.00, og der kan nogle af de strandede passagerer, som skulle have fløjet til Danmark de seneste dage, muligvis være med.

- To af vores fly fra Tel Aviv er blevet aflyst, så det er omkring 300-350 passagerer, der har ventet på at komme til København.

- Lige nu ser flyet fra Tel Aviv ud til at være fyldt, men det kan være, at nogle af dem er fra Tel Aviv og omegn, og som har valgt at blive dernede, og så kan det være, at der er plads til nogen af de andre, siger Trine Kromann-Mikkelsen.

Både Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur, Easa, og den amerikanske luftfartsmyndighed, FAA, valgte torsdag at ophæve deres flyveforbud til Tel Aviv.

FAA og Easa vil fortsat "nøje overvåge" forholdene omkring Ben Gurion lufthavnen og tage yderligere foranstaltninger hvis nødvendigt, skriver nyhedsbureauet AFP.

SAS har fem ugentlige flyvninger til Tel Aviv, tre fra København og to fra Stockholm.

/ritzau/

 

Dagens Gossip