SAS henter milliarder til nye fly

Flyselskabet SAS vil hente kapital til nye fly. Selskabet udsteder aktier for to milliarder svenske kroner, og der er tale om såkaldte præferenceaktier til institutionelle investorer og private investorer, der vil få fortrinsret til udbytte.

Desuden vil selskabet hente yderligere to milliarder svenske kroner ved udstedelse af erhvervsobligationer, hvis markedsforholdene vurderes at være tilstrækkeligt attraktive, oplyser selskabet.

Kapitalen skal ud over nye fly også styrke SAS' egen kasse og gøre selskabet mindre afhængig af banker.

- Ved at udstede præferenceaktier vil SAS egenkapital blive styrket.

- Kapitaltilførslen vil primært blive anvendt til at styrke SAS finansielle formåen til fortsat fornyelse af flyflåden med målet om at skabe en optimal flåde til mere profitabel produktion, men også at styrke SAS' finansielle beredskab og reducere sin afhængighed af bankfinansiering, skriver SAS.

Præferenceaktierne udbydes til en tegningspris på 500 svenske kroner per præference, og med aktien får indehaveren en udbytterente for de første fem år på 10 procent.

Desuden har SAS indgået en finansieringsaftale med den schweiziske bank UBS for et beløb på 150 millioner euro - svarende til cirka en milliard kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip