SAS og Norwegian indfører nye mobilregler

Normalt fortæller flypersonalet i sikkerhedsbriefingen ved start, at passagerne skal slukke deres mobiltelefoner og andet elektronisk udstyr, men hele den tankegang er muligvis snart fortid. Det skriver den norske avis VG.

Læs også: Banker erklærer krig mod Mobilepay med ny beløbsgrænse

Det har længe været flere store flyselskabers intention at få elektronik og flyvetyre til at gå op i en højere enhed. Senest har flyselskaberne SAS og Norwegian indført, at du må have mobiltelefonen tændt på flyturen, såfremt den står på indstillingen "flytilstand" under start og landing.

Men det europæiske råd for flysikkerhed EASA vil gå skridtet videre og sørge for du, under hele rejsen, må bruge elektroniske apparater med 3G og 4G - såsom mobiltelefon, pc, tablet, der indeholder SIM-kort. Noget som Norwegian og SAS gerne vil indføre snarest. 

Læs også: Velkommen ombord på verdens mest luksuriøse flyvetur

Ifølge VG fortæller informationschef i SAS, Knut Morten Johansen, at det skandinaviske flyselskab vil kæmpe for at få de nye anbefalinger gjort til virkelighed. Det kommer formentlig til at ske inden for et par dage, lyder meldingen fra informationschefen.

Men SAS vil holde fast i, at det er forbudt at tale i telefon eller høre musik, mens sikkerhedsreglerne lyder over flyets højtalerne.   

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med  

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip