SAS-underskud svinder takket være lav oliepris

Luftfartsselskabet SAS har gavn af de lave oliepriser, som betyder væsentligt lavere omkostninger.

Det ses af selskabets regnskab for første kvartal i det forskudte regnskabsår 2015/16, hvor det godt nok blev til et underskud før skat på 309 millioner svenske kroner.

Men sammenholdt med året før, hvor resultatet lød på et underskud på 836 millioner svenske kroner, er forbedringen i regnskabsårets vanskeligste kvartal mærkbar.

SAS har det seneste kvartal udvidet kapaciteten med 7,4 procent, men indtægterne er ikke fulgt med i samme takt.

De faldt tværtimod med 96 millioner svenske kroner til 8,275 milliarder.

Til gengæld faldt udgifterne til brændstof til 1,2 milliarder svenske kroner - et fald på næsten 800 millioner.

Også selskabets effektiviseringsprogram har medført millionbesparelser, som fortsætter med at slå igennem i de kommende kvartalsregnskaber.

- Konkurrencen intensiveres i 2016 med øget kapacitet på markedet. Vi arbejder derfor intensivt med at markedstilpasse og effektivisere virksomheden, siger administrerende direktør Rickard Gustafson i en pressemeddelelse.

Han konstaterer desuden, at antallet af eurobonus-medlemmer er steget med 14 procent, ligesom indtægterne fra medlemmerne af fordelsklubben nåede over 50 procent af de samlede passagerindtægter.

SAS åbner i dette forår nye ruter til Los Angeles og Boston i en fortsat øget satsning på flyvninger i selskabets ombyggede langdistancefly.

/ritzau/

 

Dagens Gossip