SAS vil flytte 12 fly og 130 piloter til Cimber

Det er kamp om flykunderne, og et af midlerne i kampen er billige flybilletter. Det fly ser SAS sig nu også nødsaget til at hoppe på - og første skridt er allerede taget med købet af Cimber for 10 dage siden.

- Helt overordnet har vi aldrig set billetpriser så billige, som de er nu, siger Flemming Jensen, der er driftschef i SAS.

Han påpeger, at kunderne til SAS er der. Alene i fjerde kvartal af det forskudte regnskabsår i SAS steg antallet af kunder med 590.000 i forhold til perioden året før. Nu skal SAS bare have pengene til at passe, så der kan komme overskud i luftfartsselskabet.

SAS fik et underskud på 545 millioner kroner i 2013/14. Året før endte selskabet med et overskud på 719 millioner kroner. Og derfor meldte selskabet torsdag ud, at man skal spare 1,6 milliarder kroner med fuld effekt i 2017.

- Som en del af vores strategi skal vi ikke flyve jetfly i SAS. Men vi har nu skabt muligheden for at fortsætte med den regionale flyvning med de mindre fly i Cimber, siger Flemming Jensen.

- Vi har 12 jetfly i SAS, som vi nu arbejder på at få flyttet over i Cimber. Og til dem hører 130 til 140 piloter, siger driftschefen.

- Vi ser det som en virksomhedsoverdragelse, og vi har valgt at gå i dialog med de faglige organisationer for at få løst de problemer, der kunne være, siger Flemming Jensen.

At der er penge i at flytte fly og piloter fra SAS til Cimber skyldes, at Cimbers overenskomster er enklere og billigere. Derfor vil der være store besparelser for SAS i forhold til, at de selv skulle stå for de regional ruter med de mindre fly.

Der er også knyttet kabinepersonale til de mindre SAS-fly. Men de er ikke på samme måde som piloterne bundet til en bestemt flytype.

Hvad Cimber skal hedde, når det bliver en del af SAS, er endnu ikke besluttet.

- Vi har andre presserende ting lige nu, siger Flemming Jensen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip