Sass bekræfter indgreb mod afdragsfrie lån

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) bekræfter, at de afdragsfrie lån skal begrænses, så de højst udgør 55 procent af den samlede lånemasse.

- Det er ikke et hårdt indgreb mod afdragsfriheden, men det er forsvarligt. Det er en nænsom og langsom indfasning, der ikke gør skade på boligmarkedet. Det er stort set det samme niveau som i dag, siger Henrik Sass Larsen efter et møde med forligspartierne på området.

De afdragsfrie lån udgør i dag 56 procent af den samlede lånemasse. Indgrebet komme efter, at den såkaldte Rangvid-rapport med professor Jesper Rangvid anbefalede, at der blev indført en regulering af de afdragsfrie lån.

Ifølge Realkreditforeningen er realkredittens samlede udlån på omkring 1400 milliarder kroner - de afdragsfrie lån udgør 56 procent, og skal altså bringes ned til 55 procent. Det betyder, at realkreditinstitutterne skal nedbringe afdragsfrie lån for cirka 14 milliarder kroner.

- Vi er i gang med arbejdet, sektoren har taget ansvar. Realkreditinstitutterne er i gang med at nedbringe de afdragsfrie lån. Indgrebet er ikke så alvorligt, da processen er i gang, siger direktør i Realkreditforeningen, Karsten Beltoft.

Boligejere, der har afdragsfrie lån i øjeblikket, bliver ikke berørt. Det er boligejere og boligkøbere fremover, der kan få sværere ved at få et afdragsfrit lån.

/ritzau/

 

Dagens Gossip