Sass glæder sig over Sohn som socialdemokrat

Der er intet forkert i, at Socialdemokratiet optager SF'eren Ole Sohn i folketingsgruppen, selv om Sohn var DKP's formand, før partiet i 1990 brød sammen.

Det siger erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S).

- Jeg er tilfreds med alle, som gerne vil være socialdemokrater. Jeg har ikke noget imod tidligere kommunister. Jeg har kun noget imod nuværende kommunister, siger Henrik Sass Larsen.

Sass glæder sig over, at SF'erne Ole Sohn og Astrid Krag er gået over til Socialdemokratiet, men finder det ikke problematisk, at SF som SR-regeringens støtteparti lider skibbrud.

- Jeg begav mig tilbage i 2007 ud på en rejse blandt andet sammen med Ole Sohn med henblik på at lave et nyt regeringsprojekt. Som jeg ser det, fortsætter Ole Sohn bare den rejse sammen med os nu. Det har jeg stor respekt for, siger Henrik Sass Larsen.

Han afviser, at han stod fadder til "Sass"-doktrinen. Her skulle De Radikale uden ændringer acceptere S-SF's udspil "Fair Forandring" og "Fair Løsning", der indeholdt krav om skat og udlændingepolitik, som er følsomme emner for De Radikale.

- Jeg har aldrig lavet nogle doktriner. Men jeg synes, at det var et rigtig godt projekt, som Socialdemokratiet og SF i sin tid formulerede, da vi var i opposition. Jeg tror, at det var medvirkende til, at vi fik en ny regering, siger Henrik Sass Larsen.

Han afviser, at projektet kæntrede, fordi SF ikke var regeringsduelige og måtte forlade skuden efter to et halvt år.

- Det, synes jeg, at de var i sin tid. De har lavet en fin indsats i regeringen. De har truffet en konklusion om, at de vil ud. Det er deres sag, men jeg synes faktisk, at projektet lykkedes i sin tid, siger Henrik Sass Larsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip