Sass: Ingen grund til bekymring over Nets-salg

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) er glad for, at salget af Nets - der blandt andet udbyder dankortet og NemID - nu er faldet på plads.

- Jeg er glad for, at der nu er en afklaring omkring Nets A/S’ fremtidige ejerforhold, skriver ministeren i en pressemeddelelse.

- Jeg har noteret mig, at køberne lægger stor vægt på at investere i og udvikle Nets A/S´ eksisterende produkter, herunder dankortet, Betalingsservice og NemID, samt på beskyttelse af fortrolige data, fortsætter han.

Han afviser bekymringen om, at salget af Nets til ATP, Bain Capital og Advent International vil komme til at koste danske forbrugere og virksomheder på pengepungen sådan, som både Enhedslisten og Dansk Folkeparti allerede har udtrykt bekymring for.

- Jeg vil understrege, at Nets A/S – uanset at selskabet får nye ejere – fortsat vil være underlagt den regulering og det tilsyn, der gælder i dag. På den baggrund mener jeg ikke, at salget bør give anledning til bekymring, skriver ministeren.

Han understreger dog samtidig, at regeringen er klar til at gribe ind for at sikre betalingssystemet, hvis der skulle opstå "et behov":

- Det er imidlertid afgørende, at vi har en velfungerende betalingsinfrastruktur i Danmark. Hvis salget af Nets A/S – mod forventning – skulle skabe behov for justeringer i den gældende lovgivning, er jeg klar til at tage de nødvendige initiativer, påpeger Henrik Sass Larsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip