Sass Larsen: For svært at gennemskue priser på boliglån

At købe hus eller lejlighed er for de fleste den største økonomiske beslutning, de skal tage i livet. Men det kan være svært at hitte rede i, hvor man skal tage et lån. Og hvad det koster hos de forskellige realkreditinstitutter.

Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) har haft en arbejdsgruppe til at se på konkurrencen på realkreditmarkedet. Og fredag kom de med deres rapport "Barrierer for forbrugernes mobilitet på realkreditmarkedet".

- Rapporten viser meget klart, at det kan være svært for forbrugerne at gennemskue realkreditinstitutternes reelle priser, siger Henrik Sass Larsen i en kommentar til rapporten.

- Det er derfor vigtigt, at vi i højere grad får prisgennemsigtighed ved boliglån for eksempel ved bedre skiltning, bedre varsling om ændringer af bidragssatser og et bedre prissammenligningsværktøj, siger han.

Arbejdsgruppen har lavet seks anbefalinger til, hvordan forbrugerne får større indsigt i, hvad det er, de køber. Og her er det blandt andet bedre skiltning og større mulighed for direkte at kunne sammenligne priserne, de peger på.

Arbejdsgruppens rapport viser også, at kunderne ikke skal betale for at skifte fra et realkreditinstitut til et andet.

- Det er afgørende for konkurrencen, at forbrugerne ikke oplever unødige barrierer, når de ønsker at skifte realkreditinstitut. Derfor er jeg meget tilfreds med, at rapporten konkluderer, at der ikke findes særlige gebyrer i forbindelse med skift af realkreditinstitut, siger ministeren.

Henrik Sass Larsen vil nu gå i gang med at få arbejdsgruppens anbefalinger ført ud i livet.

- Jeg vil nu sætte gang i arbejdet med at implementere rapportens anbefalinger, så vi får mere gennemsigtighed og øget konkurrence til gavn for forbrugerne, lyder det fra ministeren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip