Sass: Ole Sohns forslag har ingen gang på jord

Socialdemokraterne vil ikke realisere det nye partimedlem Ole Sohns idéer om en "samfundskontrakt". Det slår erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) fast.

- Det er meget sprælske og kreative idéer, men de kan bare overhovedet ikke lade sig gøre, siger ministeren.

I et debatindlæg i Jyllands-Posten torsdag slår Ole Sohn til lyd for en 10-årig samfundskontrakt, der holder skatter og afgifter for erhvervslivet i ro, samtidig med at lønstigningen skal være lavere end i vores nabolande.

Det skal ske ved, at regeringen indgår en håndfæstning med Venstre. Ifølge den tidligere erhvervs- og vækstminister vil en aftale forbedre konkurrenceevnen.

- Det bliver ikke gennemført af Socialdemokraterne, siger Henrik Sass Larsen.

- Alene af den grund, at hvis man gik ad den sti, så er den første forudsætning, at man kan styre løndannelsen, og det kan man ikke. Derfor er idéen allerede der død, siger han.

Ole Sohns forslag har vakt furore i fagbevægelsen og kritik hos flere medlemmer af den socialdemokratiske folketingsgruppe. Henrik Sass Larsen tager dog udmeldingen med sindsro.

- Alle siger, at det ikke kan lade sig gøre, men jeg ser også en masse fine nuancer i den kronik, han har skrevet. Så det tager vi stille og roligt, siger han.

- Ole Sohn er meget optaget af, hvordan den danske konkurrenceevne kan forbedres. Men forslaget har ingen gang på jord, for det er urealistisk. Så må vi finde nogle andre måder at forbedre konkurrenceevnen på, siger ministeren.

Ole Sohns udmelding kommer, dagen efter at han forlod SF for at melde sig ind i Socialdemokraterne.

Han begrundede sit politiske skifte med, at han vil gøre arbejdet med det regeringsgrundlag, han selv var med til at forfatte, færdigt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip