Saudi-Arabien anholder 93 mistænkte IS-militante

Saudi-Arabien har anholdt 93 mennesker på mistanke om, at de tilhører den militante sunnigruppe Islamisk Stat.

Af dem er mindst 77 saudiarabiske statsborgere, meddeler det saudiarabiske indenrigsministerium ifølge Reuters. Oprindeligt havde ministeriet sagt, at der var 65 af landets egne borgere i gruppen.

Anholdelserne fandt sted den 8. marts, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

En celle bestående af to syrere og en saudiaraber planlagde ifølge myndighederne et bilbombeangreb mod den amerikanske ambassade i Saudi-Arabiens hovedstad, Riyadh. Men planerne blev forpurret i marts, oplyser myndighederne.

En af syrerne og saudiaraberen er blandt de i alt 93, der er anholdt. Det er ikke umiddelbart klart, hvorvidt den anden syrer også er i myndighedernes varetægt.

En anden celle forsøgte ifølge de saudiarabiske myndigheder at rekruttere medlemmer via sociale medier samt at skaffe penge til Islamisk Stat og etablere træningslejre inden for Saudi-Arabiens grænser.

Islamisk Stat opfordrede sidste år bevægelsens tilhængere til at gennemføre angreb mod saudiarabiske myndigheder samt vesterlændinge og medlemmer af den shiamuslimske minoritet i Saudi-Arabien.

Kongedømmet deltager sammen med andre arabiske sunni-monarkier i de amerikanskledede bombardementer af Islamisk Stat i Syrien.

Tidligere tirsdag oplyste Saudi-Arabien, at en mistænkt er anholdt i en sag om skyderi i marts og april, hvor to saudiarabiske politifolk blev dræbt, angiveligt på ordre fra Islamisk Stat. Det menes at være Islamisk Stats første angreb i Saudi-Arabien.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip