Saudi-Arabien indleder militær operation i Yemen

Saudi-Arabien indleder militær operation i Yemen sammen med 10 andre lande. Det oplyser den saudiarabiske ambassadør i USA ifølge The Wall Street Journal.

Torsdag har fem Golfstater yderligere udsendt en erklæring, hvor de skriver, at de vil beskytte Yemens præsident, Abd-Rabbu Mansour Hadi, mod shiamuslimske oprørere fra Houthi-militsen, der nærmer sig havnebyen Aden, hvor præsidenten tidligere søgte flugt.

Det skete, efter at Houthi-militsen tog kontrol med Yemens hovedstad, Sanaa.

Saudi-Arabien, Qatar, Kuwait, Bahrain og De Forenede Arabiske Emirater oplyser, at de "har besluttet at besvare præsident Hadis ønske om at beskytte Yemen og hans folk fra Houthi-militsens offensiv", skriver AFP.

Den saudiarabiske ambassadør Adel al-Jubeir siger til journalister, at der er tale om en koalition med 10 lande, der inkluderer luftangreb i Yemen mod Houthi-mål.

- Missionen har til formål at forsvare og støtte den legitime regering i Yemen og forhindre den radikale Houthi-bevægelse i at tage kontrol over landet, siger ambassadøren ifølge AFP.

En amerikansk embedsmand oplyser til Reuters, at Saudi-Arabien og USA koordinerede den militære operation i Yemen på forhånd. USA bidrager ligeledes med støtte, siger embedsmanden.

Ambassadør Adel al-Jubeir bekræfter, at USA blev konsulteret forud for den militære aktion, men at amerikanerne ikke deltager direkte i operationen.

Han afviser samtidig at oplyse, hvor Hadi befinder sig, efter at præsidenten har forladt Aden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip