Saudi-Arabien og Egypten vil bygge bro over Det Røde Hav

08/04/2016 19:21

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Saudi-Arabien og Egypten er blevet enige om at bygge en bro mellem de to lande. Den skal strække sig hen over Det Røde Hav, oplyser den saudiske kong Salman efter et møde med Egyptens præsident.

- Jeg enedes med min bror, Hans Excellence præsident Abdel Fattah al-Sisi, om at bygge en bro der forbinder de to lande, siger kongen under et besøg i Kairo.

- Dette historiske skridt for at forbinde de to kontinenter, Afrika og Asien, er en kvalitativ forandring, der vil øge handlen mellem de to lande til hidtil usete niveauer, tilføjer kong Salman.

Kongen afslørede planerne efter et møde med den egyptiske præsident Sisi, som oplyser, at broen vil blive opkaldt efter kongen.

Efter meddelelsen om den kommende bro underskrev repræsentanter for de to lande en række handels- og investeringsaftaler.

En egyptisk regeringsembedsmand siger, at der er indgået aftaler mellem Saudi-Arabien og Egypten til en værdi af omkring 1,7 milliarder dollar (11 milliarder kroner).

Aftalerne handler blandt andet om at bygge et universitet, et kraftværk og flere huse på den sydlige del af Sinai-halvøen.

/ritzau/AFP