Saudi Arabien sender imam, der skal inspirere danske muslimer

Når ramadanen starter den 18 juni i år, bliver det for visse danske muslimer med bønner og oplæg fra en imam, som Saudi Arabien har sendt til Danmark. 

Det særdeles autoritære og konservative land vil gerne inspirere europæiske muslimer i forbindelse med højtiden, og de sender derfor 16 imamer til Europa, heriblandt Danmark. 

- Jeg kan bekræfte, at der kommer en imam til Danmark fra Saudi Arabien i forbindelse med ramadanen for at inspirere danske muslimer, men det er de danske muslimer selv, der har inviteret ham, siger en talskvinde fra Saudi Arabiens ambassade i Danmark til dagens.dk. 

Halshugninger, diktatur og særdeles stramme fortolkninger af koranen er nogle af de ting, der forbindes med Saudi Arabien i dag, men ifølge Saudi Arabiske myndigheder, er den imam, de sender til Danmark at betragte som 'moderat'. 

Men den udlægning skal tages med et gran salt, ifølge Jørgen Bæk Simonsen, der er religionshistoriker med speciale i arabisk og islamisk historie ved Københavns Universitet. 

- Når Saudi Arabien sender en imam, så er det klart, at han tolker islam som man gør i Saudi Arabien, siger Jørgen Bæk Simonsen til dagens.dk. 

Ifølge Jørgen Bæk Simonsen er det ikke noget nyt, at Saudi Arabien sender imamer for at udbrede den sudiske forståelse af islam. Det har de gjort i årevis gennem World Muslim League, der har base på Frederiksberg i København. 

Det er ikke lykkedes for dagens.dk at få oplyst, hvilken dansk muslimsk gruppe, der skulle have inviteret den pågældende imam. 

 

 

 

 

Dagens Gossip