Saudiarabisk politi skyder to formodede terrorister i Mekka

I den hellige by Mekka i Saudi-Arabien har fire personer torsdag mistet livet under en razzia.

Saudiarabisk politi har således skudt og dræbt to formodede terrorister, mens to andre militante sprængte sig selv i luften med selvmordsbælter, siger Saudi-Arabiens indenrigsministerium.

- Terroristerne begyndte at skyde mod sikkerhedsstyrkerne, hvilket de reagerede på, og det fører til, at to mistænkte bliver dræbt, mens de andre begår selvmord ved at sprænge sig selv i luften med selvmordsbælter, udtaler en talsmand fra ministeriet i en erklæring.

Politiet havde omringet de mistænktes skjulested mellem byerne Mekka og Taif torsdag morgen, da skyderierne begyndte.

Samtidig med skyderierne var der også en razzia på et skjulested i Det Røde Hav i byen Jeddah, hvor to personer blev anholdt.

- De bliver undersøgt for deres deltagelse og relationer i terrorcellen", siger talsmanden.

Han tilføjer, at razziaen en opfølgning på et angreb i byen Bisha i sidste uge, hvor to formodede terrorister blev dræbt i et skyderi med sikkerhedsstyrkerne.

Sikkerhedsstyrkerne forhindrede en bilbombe i at sprænge.

En tredje mistænkt, Iqab Mujab al-Otaibi, flygtede, men blev senere anholdt iført et selvmordsbælte, oplyser ministeriet.

Ifølge ministeriet deltog Otaibi angiveligt både i et dødeligt skyderi på en shiamuslimsk moské tilbage i 2014 og i et bombeangreb, der var målrettet sikkerhedsstyrker ved en moské i Aseer-provinsen sidste år.

Islamisk Stat har taget skylden for angrebene og flere bombesprængninger og skyderier i Saudi-Arabien siden slutningen af 2014.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip