Saudiarabisk prins meldes narkoanholdt i Beirut

En saudiarabisk prins og fire andre saudiarabere er tilbageholdt i Libanon i stedet for at være på vej ud af landet i et privatfly.

Sikkerhedskilder i den internationale lufthavn i Beirut, Libanons hovedstad, og det libanesiske nyhedsbureau National News Agency siger, at fem saudiarabere er anholdt.

De ville smugle to ton Captagon-piller, der skal være en slags amfetamin, og noget kokain ud af landet.

Det skulle ske i et privatfly.

En sikkerhedskilde siger til det franske nyhedsbureau AFP, at en af de fem er en saudiarabisk prins.

- Denne smugleroperation er den største, der nogensinde er blevet forpurret i Beiruts Internationale Lufthavn, siger en kilde.

Ifølge AFP's oplysninger er Captagon betegnelsen for et syntetisk stof. Det bruges overvejende i Mellemøsten og skal være populært blandt oprørere på slagmarken i Syrien.

Narkotikummet var, ifølge kilden, pakket i kasser, der ventede på at blive bragt om bord på privatflyet, der skulle til Saudi-Arabien.

Ifølge National News Agency var narkotikummet pakket i 40 kufferter, som ventede på at blive bragt om bord på privatflyet.

Kongefamilien i Saudi-Arabien er stor, og der menes at være flere tusinde prinser.

Flere prinser og prinsesser har før haft problemer med at overholde loven i udlandet.

Så sent som i september blev en saudiarabisk prins anholdt i Los Angeles, fordi han angiveligt tvang en kvinde til sex i en ejendom i Beverly Hills.

Myndighederne lod senere sagen falde, da de sagde, at der ikke var tilstrækkeligt med beviser.

I 2013 blev en saudiarabisk prinsesse beskyldt for at holde en kenyansk kvinde som slave i Los Angeles, men den sag blev også droppet.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip