Saudiarabisk prins risikerer dødsstraf for drab

En saudiarabisk prins risikerer at blive henrettet for drabet på en landsmand, skriver den engelsksproget saudiarabiske avis Arab News søndag.

Det er yderst sjældent, at et medlem fra den saudiarabiske kongefamilie står over for en dødsstraf. Arab News skriver dog, at kronprins Salman har givet grønt lys for en eksekvering af dommen.

I en meddelelse om sagen siger prins Salman til landets indenrigsminister prins Mohammed bin Nayef, at "sharia (islamisk lov) vil blive udført for alle uden undtagelse".

- Der er ingen forskel mellem stor og lille, mellem rig og fattig. Ingen har ret til at blande sig i domstolenes beslutninger. Det er statens tradition, skriver kronprins Salman i meddelelsen ifølge Arab News.

Nyhedsbureauet Reuters har ikke været i stand til at få en kommentar fra indenrigsministeriet.

Arab News er en del af en mediekoncern, som har kronprins Salman som formand. Han er ligeledes landets vicepremierminister og forsvarsminister.

Saudi-Arabien har ifølge Amnesty International henrettet mindst 47 personer siden maj 2013.

Et af de mest prominente medlemmer fra kongefamilien, som blev henrettet, var Faisal bin Musaid al Sud, der snigmyrdede sin onkel kong Faisal i 1975.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip