Saudiarabiske kampfly mistænkes for drab på flygtninge

Mindst 40 mennesker blev mandag dræbt i en flygtningelejr ved et luftangreb, som formentlig blev udført af en arabisk koalition af lande, der bekæmper Houthi-bevægelsen i landet.

Det oplyses af det yemenitiske nyhedsbureau, som for tiden er under houthiernes kontrol, at flygtningelejren Mazraq blev angrebet af saudiarabiske kampfly.

Den fortrængte udenrigsminister Riyadh Yassin har en anden version af hændelsen. Han beskylder Houthi-militsens artilleri for de blodige eksplosioner ved lejren.

Saudiarabiske myndigheder har ikke kommenteret hændelsen.

Den internationale organisationen for migration, IOM, melder, at 40 personer er dræbt og 200 såret, deriblandt mange alvorligt.

En nødhjælpsarbejder fortæller, at luftangrebet ramte en mandskabsvogn med Houthi-militante ved porten til Mazraq-lejren. Ni flygtninge, to vagter og et ukendt antal militante blev dræbt ifølge nødhjælpsarbejderen.

Saudi-Arabien indledte onsdag i sidste uge luftangreb rettet mod den shiitiske Houthi-milits, som erobrede magten i Yemen i slutningen af januar.

Siden har flere lande løbende sluttet sig til en koalition af lande, som ønsker at bekæmpe den iransk-støttede bevægelse i det fattige land, som før var allieret med både USA og Saudi-Arabien.

Koalitionen har svoret at kæmpe, til den shiitiske milits trækker sig fra magten og afleverer alle våben.

/ritzau/AFP

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip