Saudisk koalition stopper militær operation i Yemen

En koalition anført af Saudi-Arabien meddeler, at den afslutter sin militære operation i nabolandet Yemen, efter at den iværksatte flyangreb mod oprørere i landet for fire uger siden.

Det fortæller en talsmand for styrken, general Ahmed al-Asseri, på et pressemøde i den saudiarabiske hovedstad tirsdag aften.

Operationen indstilles, fordi truslen mod Saudi-Arabien og dets nabolande er fjernet, lyder det i en erklæring fra koalitionen, som gengives af det saudiarabiske nyhedsbureau, SPA.

Men koalitionen vil opretholde en flådeblokade af Yemen og vil slå til mod shiamuslimske Houthi-styrker, der omgrupperer sig.

I erklæringen fra koalitionen hedder det, at næste fase skal handle om at genoptage den politiske proces.

- Operation Genskab Håbet er begyndt, og det repræsenterer en kombination af politiske, diplomatiske og militære handlinger, siger Asseri.

Beslutningen om at indstille luftangrebene bliver modtaget positivt af USA.

- USA byder udmeldingen fra Saudi-Arabien og dets koalitionspartnere velkommen, siger Alistair Baskey, talsmand for USA's nationale sikkerhedsråd, til AFP.

- Vi støtter fortsat genoptagelsen af en FN-ledet politisk proces, lyder det videre.

Bombardementer fra den arabiske koalition har ødelagt mange af de tunge våben, som houthi-oprørerne havde erobret under kampe.

Ifølge general Ahmed al-Asseri har koalitionen indstillet sin offensiv efter anmodning fra Yemens præsident, Abd-Rabbu Mansour Hadi, der har søgt tilflugt i Saudi-Arabiens hovedstad, Riyadh.

Men trods erklæringen fra den saudisk-ledede koalition, er der fortsat kampe i Yemen, og præsident Hadis støtter har ikke kontrol over det meste af landet.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip