Savnede studenters fædre anklager Mexicos præsident

Der var vrede og bitterhed, da fædrene til 43 savnede mexicanske studenter mødtes med landets præsident, Enrique Pena Nieto. De beskyldte hans regering for at bedrage landet og fremme lovløshed, men frem for alt for at have forkludret eftersøgningen af de unge.

Fem timer måtte præsidenten onsdag høre på de vrede fædre, som vil have en forklaring på, hvordan deres børn blev bortført af politiet i den sydvestlige by Iguala. Det frygtes, at de er blevet offer for en massakre.

Fædrene var meget utilfredse med, hvad de hørte fra Nieto, og lod forstå, at deres tålmodighed er ved at være opbrugt.

- Vi vil ikke tro på præsidentens ord og hans løfter, før de 43 studenter står foran os i live, siger en af fædrene, Felipe de la Cruz.

De 43 studenters skæbne har vakt stor opmærksomhed i Mexico og internationalt, og mange kommentatorer tolker det som en test for Nieto, som har iværksat et omfattende reform- og moderniseringsprogram.

Flere tvivler på, at han har gjort nok for at inddæmme korruption og rydde ud i en korrupt politistyrke.

Da Nieto kom til magten for to år siden, lovede han at genoprette ro og orden i Mexico. Da var op mod 100.000 mennesker dræbt under gangsteropgør.

Foreløbige undersøgelser tyder på, at de forsvundne studenter, der kommer fra en venstreorienteret skole i Iguala, havde en længerevarende konflikt med byens borgmester, og at byens politi tilbageholdt dem og udleverede dem til lokale gangstere, som dræbte dem.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip