Savnet 89-årig veteran fundet i Normandiet - fejrede D-dag med kammerater

I over et døgn var en ældre britisk herre på eventyr, inden han blev fundet igen. Det var ingen tilfældighed, at han forsvandt op til den 6. juni.

Torsdag formiddag sneg den 89-årige krigsveteran Bernard Jordan, som for 70 år siden gjorde tjeneste i den britiske flåde under Operation Overlord, sig ud af sit plejehjem i Hove i det sydlige England. Personalet opdagede intet før om aftenen, hvor de ikke kunne finde Bernard. Det skriver Daily Mail.

Politiet blev sat på sagen, men pensionisten var som forsvundet fra jordens overflade. Og ingen hospitaler havde fået Bernard ind, og byens bus- og taxachauffører kunne ikke huske ham.

LÆS OGSÅ: Søn holder sit barndoms-løfte: Overrasker far på hans fødselsdag

Men så i går formiddags fik Bernards plejehjem et specielt opkald fra Frankrig. Det var en af Bernards krigveteran-venner, der ringede for at fortælle, at den savnede plejehjemsbeboer var i Frankrig, mere præcist i Normandiet, og at han havde det vældig fint.

- Jeg ville bare derhen og deltage i mindehøjtidelighederne, forklarer Bernard til Daily Mail.

LÆS OGSÅ: Mor får brev fra søn på lejrskole - men med en lille overraskelse

Efter Bernard tog flugten fra plejehjemmet - udstyret med sine medaljer under frakken - var han hoppet på toget for at drage mod Frankrig. I toget mødte han en tidligere kammerat fra krigen, og sammen fulgtes de ad til fejringen af D-dag i Normandiet den 6 juni. Det var nemlig for 70 år siden, at landsætningen af de allierede tropper fandt sted på kysten af Normandiet. 

- Jeg er nok i problemer med plejehjemmet, men det var det hele værd, siger Bernard om oplevelsen i Normandiet og tilføjer:

- Jeg ville gøre det igen i morgen.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

I går deltog Bernard i den store mindeceremoni for D-dag ved stranden med sine overlevende kammerater.  

Den viljefaste krigsveteran havde længe set frem til fejringen af D-dag, men da det ikke lykkedes plejehjemspersonalet at få en plads til Bernard på en af de planlagte ture til Normandiet, tog han sagen i egen hånd.

Se nedenfor, hvad politiet skrev, da de fandt ud af hele historien om den savnede krigsveteran:
 

 

Dagens Gossip