Saxo Bank: Det er et lille sponsorat i en dyr sport

Det var med stolthed, at den danske virksomhed Saxo Bank mandag kunne løfte sløret for en samarbejdsaftale med Formel 1-teamet Lotus.

På Saxo Banks hovedkontor i Hellerup står sidste sæsons Lotus-racer udstillet, hvor der til lejligheden er et synligt Saxo Bank-logo bagest på raceren.

Men man skal næppe forvente at se logoet på bilen i et Formel 1-løb, siger den ene af Saxo Banks administrerende direktører Lars Seier Christensen.

- Det er ikke planen, vi skal have vores logo over hele bilen. Der er andre Lotus-sponsorer, der er langt større. Det er et lille sponsorat i Formel 1-regi, men det er også en sport, der er på et niveau helt for sig selv, siger Lars Seier Christensen.

Direktøren vil ikke sige noget om beløbets størrelse, og han vil heller ikke udtale sig om, sponsoratet er større end det, som virksomheden støtter cykelholdet Team Tinkoff-Saxo med.

Selv om Saxo Bank ikke bliver en synlig sponsor under løbene, vil Formel 1-fans alligevel have en mulighed for at bemærke partnerskabet.

- Vi bliver synlige gennem vores associering med holdet. Vi kan bruge det i vores annoncering, vi kan sætte os selv op som partner, og vi vil være til stede ved mange af løbene og tage nogle af vores gode kunder med.

- Hovedeffekten her er netværket og forsøget på at drive rigtig værdi ud af sponsoratet. Det er ikke så meget branding, som det er på cykelholdet, hvor vi er meget synlige, siger Lars Seier Christensen.

Direktøren fortalte endvidere, at sponsoraftalen med Lotus ikke ville påvirke virksomhedens sponsorat af cykelholdet Team Tinkoff-Saxo på nogen måde.

Direkte adspurgt om der er en sammenhæng mellem sponsoratet hos Lotus og det faktum, at Lotus har en talentfuld dansk kører i stalden i form af Marco Sørensen, svarede Lars Seier Christensen retorisk:

- Der er en dansk kører, og der er en dansk sponsor, så det kan da godt være, der er en sammenhæng der. Det ved man ikke.

Aftalen mellem Lotus og Saxo Bank løber i første omgang for 2014-sæsonen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip