Saxo Bank-direktør: Intet samarbejde med Riis i 2016

Man skal ikke forvente, at 2016 byder på et nyt samarbejde mellem Saxo Bank og Bjarne Riis, selv om banken torsdag meddelte, at den efter otte år i cykelsporten trækker sig som sponsor for Oleg Tinkovs professionelle cykelhold, Tinkoff-Saxo, ved årsskiftet.

Der spekuleres ellers i, at Bjarne Riis vil tilbage til sporten, efter han i foråret blev fyret som manager af Oleg Tinkov, men det bliver foreløbig ikke med Saxo Bank i ryggen.

Det siger bankens administrerende direktør og stifter Kim Fournais.

- I hvert fald ikke næste år. Man skal aldrig sige aldrig. Vi har haft et fantastisk samarbejde med Bjarne Riis, og vi vil bestemt ikke have problemer med at samarbejde med ham igen. Men lige nu ønsker vi at prioritere anderledes. siger Kim Fournais.

- Det kan godt være, vi kommer tilbage, men efter otte år, hvor vi har gearet op i sporten, føler vi, at timingen er den rette til at tage en lille puster, siger Kim Fournais.

Spørgsmål: Har det haft indflydelse på jeres beslutning, at noget af det danske islæt er forsvundet blandt andet med Bjarne Riis afgang tidligere i år?

- Der er mange komponenter i beslutningen. Det er et sammensurium af årsager, der har gjort det, siger Fournais.

Han pointerer, at cykelsporten har været et godt udstillingsvindue for banken, men i den kommende tid vil bankens strategi blive anderledes.

- Cykelsporten giver måske ikke en optimal mulighed for at fortælle, hvorfor Saxo Bank er unik. Vi vil bruge mere båndbredde på at fortælle, hvem vi er, og hvad vi kan gøre for kunderne.

- Derfor vil vi bruge vores ressourcer anderledes. Det koster mange penge at være en del af cykelsporten, og man vil ikke se os flytte dem over i en anden sportsgren.

- I de næste par år vil man nok ikke se os blive storsponsor inden for sport, men vi vil stadig interessere os for sport og have forskellige mindre aktiviteter, siger Kim Fournais.

Saxo Bank involverede sig første gang i cykelsporten, da banken i sommeren 2008 gik ind som medsponsor for Bjarne Riis' daværende Team CSC-hold.

/ritzau/

 

Dagens Gossip