Saxo Bank renset for beskyldninger om manipulation

Saxo Bank har i Sø- og Handelsretten vundet en sag mod det portugisiske finanshus Fortune.

Med nederlaget er Fortune, der tidligere har været storkunde hos Saxo Bank, blevet pålagt at anerkende, at Saxo ikke har udført uberettiget kursregulering og såkaldt "front running."

"Front running" er en beskyldning om, at banken har spekuleret imod sin egen kunde - i dette tilfælde Fortune - og det er den beskyldning, banken nu har Sø- og Handelsrettens ord for ikke passer.

Ifølge Sø- og Handelsretten skal det portugisiske finanshus betale en million kroner i sagsomkostninger.

Konkret var det portugisiske finanshus utilfreds med, at Saxo Bank ifølge portugiserne ikke skaffede dem de mest favorable kurser.

De to parter har været i totterne på hinanden, efter at Fortune som storkunde hos Saxo Bank krævede banken lukket i 2010. Beskyldningerne fik Saxo Bank til at gå i offensiven med blandt andet annoncer i dagbladet Politiken.

Her blev det annonceret, at man ville lægge sag an mod to tidligere kunder - Fortune var den ene - der ifølge Saxo Bank havde lagt pres på banken med "urigtige oplysninger".

I den forbindelse forklarede pressechef Kasper Elbjørn, Saxo Bank, til Politiken, hvorfor banken i den grad satsede på at vinde offentligheden.

- Der har været skrevet mange ting om os, og artiklerne har vist, at vi skal være bedre til at informere om, hvordan vi tjener penge, og hvilke produkter vi yder.

Den anden kunde, som Saxo Bank ville anlægge sag imod, var det libanesiske selskab IM Internation SAL og dets svenske aktionær, Charbel Nader. Han har anklaget Saxo Bank for at have et system, der har gjort, at kunderne taber penge.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip