Saxo-direktør: Jeg kan mægle mellem Riis og Tinkov

Team manager Bjarne Riis er i øjeblikket suspenderet fra cykelholdet Tinkoff-Saxo, der ejes af russeren Oleg Tinkov. Hvorfor er stadig det store spørgsmål, som måske i virkeligheden kun kan besvares af Oleg Tinkov.

Saxo Bank, der er medsponsor på holdet, vælger nu at melde ud i sagen. Bankens ene stifter og direktør Lars Seier Christensen kommer onsdag med sit syn på sagen på Facebook, og han tilbyder at mægle mellem parterne.

- Jeg har personligt talt med de involverede parter over de sidste par dage, og der er efter min opfattelse intet, der forhindrer, at sagen kan løses i al mindelighed, såfremt parterne reelt ønsker dette.

- Nogle gange kan der både i sport og forretning opstå uenighed, og alle ledende figurer omkring holdet er som bekendt passionerede mennesker. Men så må man finde et kompromis og se fremad igen.

- Det kan også lade sig gøre her. Jeg har tilbudt parterne at mægle mellem dem, såfremt det kan få tingene til at falde på plads, skriver Lars Seier Christensen på Facebook.

Direktøren anerkender Oleg Tinkovs ret til at agere, som han vil. Det synes dog at skinne igennem, at Saxo Bank ikke fortsætter efter 2015, hvis ikke Riis stadig er en del af holdet.

- Jeg respekterer naturligvis Oleg Tinkovs ret som holdejer til at foretage de dispositioner, han måtte ønske, men jeg vil dog også gerne understrege, at Bjarne Riis' dygtige lederskab er en meget væsentlig grund til, at Saxo Bank har været sponsor for holdet igennem otte sæsoner, skriver han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip