Saxo-direktører tjener mere end Danske Banks topchef

Hovedparten af de danske bankdirektører har lønninger i millionklassen.

Men ingen kommer i nærheden af Christian Clausen, der som topchef for Nordens største bank, Nordea, tjener 16,3 millioner kroner om året, når løn, bonus og pension lægges sammen. Det viser en liste i dagbladet Børsen over de 25 bedst lønnede bankdirektør.

Danske Banks Thomas Borgen får til sammenligning 10,2 millioner kroner. Og selv om nordmanden skal holde styr på Danmarks største bank, så ligger hans løn cirka to millioner kroner under det, som stifterne af den langt mindre Saxo Bank tjener.

Kim Fournais og Lars Seier Christensen er oppe på 12 millioner kroner om året. De har dog den fordel, at de som medejere af Saxo Bank forhandler løn med sig selv.

I de jyske storbanker er lønningerne mere beskedne: Jyske Banks Anders Dam får 6,7 millioner kroner, mens Karen Frøsig i Sydbank har en årsløn, der ligger på 5,3 millioner kroner.

Det er også værd at bemærke, at Lasse Nyby fra Spar Nord, landets sjettestørste bank, tjener 1,3 millioner kroner mindre end Vagn Hansen, der står i spidsen for landets 17. største pengeinstitut, Sparekassen Vendsyssel.

De dårligst lønnede på listen er direktørerne for Sparekassen Sjælland, Sparekassen Thy og Grønlandsbanken med 2,6 millioner kroner om året.

De generelt høje salærer herhjemme syner dog ikke af meget i forhold til den amerikanske bankverden. I USA tjener de højst betalte bankbosser over 100 millioner kroner om året.

Børsens oplysninger om de danske direktørlønninger er hentet i bankernes årsregnskaber for 2013.

/ritzau/

 

Dagens Gossip