Scandlines frygter ny lov

Hvis Danmark indfører midlertidig grænsekontrol vil en lov, der er på vej gennem Folketinget, tvinge færgerederier som Scandlines til at kontrollere identifikation på alle sine passagerer.

Det vil være en enorm opgave for rederiet, der frygter, at det vil koste både penge og kunder.

- Vi har stor forståelse for, at politikerne reagerer på den ekstraordinære situation, vi står i. Og vi vil respektere, hvis politikerne vil gøre brug af loven. Men vi efterspørger i høj grad nogle praktiske informationer om, hvordan det skal udspille sig i virkeligheden, siger kommunikationsdirektør i Scandlines Anette Svendsen.

For nuværende skal Scandlines bare tælle antallet af passagerer. Det er afgørende for, at selskabet kan have en afgang hver halve time på den meget benyttede rute mellem Rødby og Puttgarden.

- Færgen ligger kun i havn i 15 minutter. Der kan være op til 1000 passagerer per færge, så hvis vi skal kontrollere identifikation på hver enkelt, så er det et helt andet set-up, vi skal have, siger kommunikationsdirektøren.

Det vil betyde, at Scandlines skal ansætte et korps af kontrollanter, der skal stå parat, hvis regeringen indfører grænsekontrol. Og hvis det sker, vil det betyde køer ved færgen.

- Det kan i værste fald betyde, at vores kunder vælger os fra. Det ville vi være meget kede af, for vi er et privat selskab, der lever af vores kunder. Og vi skal betale vores ansatte. Det kan vi kun, hvis vi har passagerer, siger Anette Svendsen.

Hun fortæller, at man Scandlines allerede har et samarbejde med myndighederne, der tillader en effektiv færgedrift. Derfor er håbet, at midlertidig grænsekontrol ikke behøver blive indført.

- Vi håber på, at man kan løse problemet uden at gå så drastisk til værks. For det vil have vidtrækkende konsekvenser for vores forretning, siger Anette Svendsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip