Scarlett Johansson får instruktørdebut

En filmatisering af Truman Capotes roman »Summer Crossing« bliver starten på et nyt kapitel i Scarlett Johansson karriere. Hun skal nemlig stå bag kameraet.

Producenten Aldamisa Entertainment meddelte i går, at skuespillerinden får sin instruktørdebut med »Summer Crossing«, som selskabet vil forsøge at afsætte internationalt under fimfestivalen i Cannes.

Johansson fortæller, at projektet er en hjertesag: »Det er adskillige år siden, jeg begyndte at arbejde sammen med Capotes bo og forfatteren Tristine Skylar i et forsøg på at realisere en filmatisering af »Summer Crossing«, der er et inspirerende værk«, skriver »Lost in Translation«-stjernen i en udtalelse og fortsætter: »Bogen griber mig om hjertet og at flytte historien over på biograflærredet som min instruktørdebut er både et privilegium og en livsdrøm«.

Handlingen i »Summer Crossing« udspiller sig i midten af 1940erne. og følger en velhavende 17-årig pige. Hun bliver hjemme den sommer og dyrker en romance med en jødisk parkeringsvagt mens familien holder ferie i Paris.

Romanen udkom efter Capotes død, men var den første, han skrev færdig
- som kun 19-årig.

Selv om projektet bliver Johansson første spillefilm, har hun en smule erfaring at trække på. I 2009 instruerede hun kortfilmen »These Vagabond Shoes«.

Inden den 28-årige skuespillerinde går i gang med »Summer Crossing«, skal hun medvirke foran kameraet i Luc Bessons actioneventyr »Lucy«.

 

Dagens Gossip