Scheuer-Larsen: Wozniacki skal styrke sig mentalt

Caroline Wozniacki skal efter mandagens nedtur ved Australian Open blive bedre til at lukke sine kampe, når hun har chancen.

Det mener TV3 Sport-kommentatoren Tine Scheuer-Larsen.

Den tidligere danske verdensetter styrede længe mod sejren i første runde i Melbourne mod kasakheren Yulia Putintseva, men verdensranglistens nummer 76 endte med at vinde 1-6, 7-6 og 6-4.

- Caroline fik ikke lukket kampen. Hun havde sejren inden for rækkevidde, men fik ikke sat punktum, siger Scheuer-Larsen.

- Hun styrede det i halvandet sæt. Putintseva bliver inviteret tilbage i kampen, og hun spiller mere kreativt og med større variation end Caroline.

- Caroline gør det svært for sig selv ved ikke at være en smule mere kontant i sit spil, mener Scheuer-Larsen.

Tenniskommentatoren vurderer, at en stor del af Wozniackis problem sidder mellem ørerne. Den danske tennisspiller har måske behov for mental assistance.

- Caroline har for nylig ansat en fysioterapeut, men jeg ved ikke, hvordan hun træner det mentale. Måske kunne det være en hjælp.

- Rent spillemæssigt har hun værktøjerne, men hun mangler noget, når kampene skal lukkes. Måske skal der arbejdes mere intenst og målrettet på det, siger Scheuer-Larsen.

Tenniskommentatoren henviser til puertoricaneren Monica Puig, der efter et skidt 2015 har arbejdet intenst med det mentale frem mod 2016. I sidste uge nåede Puig finalen i en WTA-turnering i Sydney.

- I stedet for at arbejde med det tekniske og fysiske i vinterpausen satte Puig benhårdt ind på det mentale.

- Når man er oppe i verdenstoppen, så skal kampene lukkes, når døren er åben, siger Scheuer-Larsen.

Caroline Wozniacki har de senere år klaret sig dårligere og dårligere ved Australian Open. Sidste år røg danskeren ud i anden runde, og i 2014 nåede Wozniacki tredje runde.

- Nu må det jo gå fremad igen til næste år, siger Scheuer-Larsen.

- Jeg har det svært med tendenser og vil gerne forsøge at afdramatisere det.

- Jeg håber på, at det her nederlag bliver brugt konstruktivt, så det ikke sker igen, siger kommentatoren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip