Schmeichel: Andre kan udfylde Aggers rolle

Det var lidt af et chok, at Daniel Agger lørdag blev meldt skadet og tvivlsom dagen før søndagens EM-kvalifikationskamp hjemme mod Armenien.

De øvrige landsholdsspillere er ærgerlige over det mulige fravær af anføreren, men mener, at andre er i stand til at tage over, uden at Danmark står svækket tilbage.

- Jeg tror ikke, at jeg skal råbe højere. Kvaliteten af de spillere, vi har til udfylde Aggers plads, er så høj, at de bare kommer ind og kan udfylde nogenlunde samme rolle.

- Agger er selvfølgelig vores anfører og lederfigur, men jeg synes ikke, at det ændrer på min position, siger Kasper Schmeichel.

Heller ikke Christian Eriksen vurderer, at Danmark har noget at frygte, hvis Agger ikke bliver klar til kampen.

- Jeg er på samme bølgelængde som Kasper. De spillere, der kan komme ind, har stort set de samme kvaliteter. Så på den måde mangler vi nok ikke så meget.

- Navnet Agger fylder meget. Og når han er der som person, så kan man godt mærke det, siger Eriksen.

- Men der er andre, som må komme ind og skabe ro. Vi læner os ikke kun op ad en enkelt spiller, forklarer Tottenham-spilleren.

Landstræner Morten Olsen råder over både Simon Kjær og Andreas Bjelland, som er favoritter til at starte inde i midterforsvaret, hvis Agger er skadet.

De to spillede også fra start i sidste års 0-4-ydmygelse mod Armenien. Dengang måtte Bjelland udgå med en skade, som betød, at Jores Okore kom ind fra anden halvlegs start. Netop Okore er lørdag blevet udtaget som en ekstra gardering.

- Vi har mulighed for at spille med det samme centerforsvar, som vi gjorde dengang. Så vil folk sige: Uha, I tabte 0-4. Sådan ser vi selvfølgelig ikke på det.

- Det er to spillere, som har præsteret fantastisk godt sammen. De passer godt sammen, Bjelland er en venstrebenet spiller, og Kjær er en højrebenet spiller. Og det er to ledere.

- Bjelland er også en leder, han er anfører i Twente i øjeblikket. Så hvad det angår, så passer det også fint. Det er sjældent, at vi kan klone spillere, men Bjelland ligner Agger lidt, påpeger Olsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip