Schmeichel glæder sig til første kamp i Danmark

admin

|

14/10/2013

Dagens topnyheder

Det bliver på flere måder en premiere, når Kasper Schmeichel tirsdag aften løber ind i Parken som Danmarks målmand i kampen mod Malta.

Ikke blot er det første gang, Leicester-målmanden er med i en landskamp, hvor der er point på spil, det er faktisk første gang overhovedet, at han spiller i sit fødeland på et seniorhold.

- Jeg glæder mig. Det er min første seniorkamp i Danmark nogensinde, så det er noget, jeg ser frem til. Jeg har været meget i Parken som barn for at se fodbold, så det bliver en stor dag, siger Kasper Schmeichel.

Han var kun fire år, da han flyttede til England, da hans far, Peter, blev solgt til Manchester United.

Derfor begrænser hans optrædener i Danmark sig til nogle kampe på diverse ungdomslandshold. Hans hidtil eneste landskamp på A-landsholdet kom i februar, da han var med i en testkamp i Makedonien.

Landstræner Morten Olsen har i sin tid som landstræner udtaget både den gamle og den unge Schmeichel, men vil ikke forholde sig til ligheder og forskelle på de to målmænd.

- De kan begge tage med hænder, men jeg tror ikke, at Kasper er interesseret i at blive sammenlignet med sin far. De er begge målmænd, og det gør det sværere for ham.

- Han agerer ydmygt, men samtidig med en stor tro på sig selv, og det skal han også med det talent, han har. Han skal ikke leve med, at hans far var en fantastisk keeper, han skal leve med, at det er han også selv, siger Morten Olsen.

Kasper Schmeichel og resten af det danske landshold spiller mod Malta klokken 20.15 tirsdag aften.

/ritzau/