Schmeichel tager ikke pladsen for givet

Kasper Schmeichel står til at spille sin tredje A-landskamp i træk og sin sjette i alt, når Danmark søndag aften møder Armenien i EM-kvalifikationen.

Han ser dermed ud til at have slået Stephan Andersen af i kampen om at blive førstemålmand på landsholdet.

Alligevel tager Leicester-keeperen intet for givet. Der skal kæmpes om pladsen hver eneste gang, siger han.

- Jeg ser på målmandssituationen på samme måde, som jeg altid har set på den. Det er den position, vi alle sammen vil have. Og jeg arbejder så hårdt, jeg overhovedet kan til træning for at give mig selv den bedst mulige chance for at spille.

- Så det er en plads, jeg aldrig nogensinde vil tage for givet. Jeg arbejder på samme måde, som jeg altid har gjort, siger Schmeichel.

I onsdag stod Schmeichel hele testkampen mod Tyrkiet i Odense, da Danmark tabte 1-2, og søndag skal han igen stå på mål, når Armenien kommer på besøg i Telia Parken i København.

- Det er en plads, som mange af os gerne vil have. Vi har rigtig mange gode målmænd i Danmark. Så jeg bliver nødt til altid at præstere og være så god, som jeg kan, fastslår Schmeichel.

Kampen mod Armenien bliver den på papiret vigtigste opgave på A-landsholdet for Schmeichel, men det tager han med ro.

- Det er endnu en landskamp, som jeg får lov til at spille. Det er en stor ære at få lov at spille for sit land. Men jeg griber kampen an på samme måde, som jeg griber alle kampe an. Der er ingen forskel, siger han.

Stephan Andersen har til sammenligning spillet 28 landskampe, men er efter skiftet til FC København blevet overhalet af Schmeichel, som nu optræder fast i Premier League. Venskabet mellem de to målmænd er dog intakt.

- Vi er konkurrenter, men vi er også gode venner. Vi hjælper hinanden. Og Stephan har på intet tidspunkt spillet dårligt for Danmark. Han har tværtimod spillet rigtigt godt.

- Den interne konkurrence har været god, for vi har begge præsteret godt til træning, fordi vi begge håber på at spille. Og det er godt, at vi kan være konkurrenter og samtidig have det godt sammen, mener Schmeichel.

Kampen mod Armenien går i gang søndag klokken 18.

/ritzau/

 

Dagens Gossip