Schmeichel vogter Danmarks mål mod Malta

admin

|

13/10/2013

Dagens topnyheder

Det bliver et væsentligt forandret dansk landshold, tilskuerne får at se, når Danmark tirsdag aften afslutter VM-kvalifikationen med hjemmekampen mod Malta.

Tre mand har karantæne efter fredagens møde med Italien, og også på målmandsposten kommer der til at stå et nyt navn på landstræner Morten Olsens holdkort.

- Vi har lagt os fast på, at Kasper Schmeichel står, siger landstræner Morten Olsen.

- Det gør han ikke, fordi Stephan Andersen stod dårligt mod Italien, han stod fremragende. Men vi skal også vise over for Kasper - og Jesper Hansen for den sags skyld - at de har gjort det enormt godt.

Det bliver Kasper Schmeichels anden optræden på det danske landshold efter debuten i Makedonien i februar.

Den kamp udviklede sig til lidt af et mareridt for målmanden, fordi Danmark tabte 0-3 i en trist forestilling, hvor Schmeichel ikke havde mange muligheder for at udmærke sig.

- Det var ikke hans skyld, vi tabte dengang. Og han har gjort det godt under træningen, så nu får han muligheden, siger Morten Olsen.

Stephan Andersen har ellers stået i det danske mål i samtlige de ni foregående kvalifikationskampe.

Landstræneren slår dog fast, at der ikke er tale om, at Malta-kampen bliver nedprioriteret, selv om VM-chancen er så godt som forduftet.

- Nu er det vores mål at blive nummer to i puljen, siger Morten Olsen.

Ud over Stephan Andersen er det sikkert, at Niki Zimling, Nicklas Bendtner og Nicolai Boilesen mangler fra startopstillingen mod italienerne. De tre har alle karantæne.

/ritzau/